Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ποιός θα μας σώσει απ τους σωτήρες μας;





Η αλήθεια και η ελευθερία είναι οι πιο απαιτητικές ερωμένες και γιαυτό έχουν πολύ λίγους εραστές..
                                                                                                        Αμπέρ Καμύ






Λίγες αλήθειες λοιπόν για τους «σωτήρες» μας Γερμανούς και τους υπόδουλους πολιτικούς μας, που έχουν βαλθεί να μας σώσουν..
Η χώρα μας υφίσταται τις συνέπειες του Γερμανικού νεο-μερκαντιλισμού και μιας νέας μορφής αποικιοκρατία. Στην πραγματικότητα ο νότος δεν είναι φτωχός..Ο νότος έχει την ενέργεια (υδρογονάνθρακες, ήλιο , άνεμο) , το κλίμα (θάλασσα, τουρισμός), τα τρόφιμα(ελαιόλαδο , φρούτα κρασί). Ο βορράς και κυρίως η φίλη μας Γερμανία στην πραγματικότητα είναι φτωχή. Βιομηχανοποιημένη, γιατί δεν μπορεί να είναι αλλιώς, είναι αναγκασμένη να διασφαλίζει την ενέργεια που χρειάζεται, όπως και τις εξαγωγές των προιόντων της, περιορίζοντας φυσικά τις εισαγωγές όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι ο μερκαντιλισμός είναι η αναγκαστική λύση για την επιβίωσή της.
Όταν λέμε μερκαντιλισμός (εμποριοκρατία), εννοούμε την οικονομική -πολιτική θεωρία του 18ου αι. που προβλέπει την ταύτιση του πλούτου με το χρήμα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανώτερων οικονομικών τάξεων οι οποίες, έχοντας στα χέρια τους τα μέσα της παραγωγής υιοθετούν λογικές αποικιοκρατίας προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόσβαση στους πόρους και φτηνά εργατικά χέρια.
Η θεωρία ατόνησε κάπως παραχωρώντας τη θέση της στον λεγόμενο οικονομικό φιλεθευθερισμό.  Στις μέρες μας είναι φανερό ότι αναβιώνει, λαμβάνοντας μέτρα καθαρά μερκαντιλιστικά. Συγκεκριμένα η κατεύθυνση είναι η αύξηση των εξαγωγών, με παράλληλη μείωση των εισαγωγών. Αυτό προϋποθέτει έναν ισχυρό εξαγωγικό στόλο για τη μεταφορά των προϊόντων και ανάπτυξη του δικτύου μεταφοράς ,με όσο το δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες πράγμα που οδηγεί στην πάση θυσία μείωση των πολεμικών συγκρούσεων. Τέλος απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η ίδρυση οικονομικών αποικιών που, σε συνεργασία με τους μεγάλους επιχειρηματικούς οίκους-συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών- διασφαλίζουν τα φθηνά εργατικά χέρια και τις απαραίτητες πρώτες ύλες χωρίς κόστος. Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι η διασφάλιση των πολύτιμων υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα μας, χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα με την υπερχρέωση εξασφαλίζεται η οικονομική κυριαρχία που θα επιτρέψει τη διαχείριση των πρώτων υλών και του εργατικού δυναμικού και την ολοκληρωτική εξάρτηση από τη μητρόπολη Γερμανία.
Βασική παρενέργεια της συγκεκριμένης πολιτικής είναι η διάλυση του κοινωνικού ιστού η οποία μαθηματικά αποφέρει την ανάπτυξη του εθνικισμού. Αυτό είναι πρόβλημα που το έχει βιώσει η Γερμανία, με τις γνωστές συνέπειες για όλη την Ευρώπη, δηλ. το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις μέρες μας όμως, εξάγει ιδεολογία και καλλιεργεί την ανάπτυξη ναζιστικών μορφωμάτων σε όλη την Ευρώπη. Δε χρειάζεται να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν εύκολα ότι η λύση για την ελληνική οικονομική κρίση, δεν είναι θέμα μόνο του Υπουργείου Οικονομικών...


Κρίσιμη Μάζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου